29 Ağustos 2019 Perşembe

30 AĞUSTOS 2019 YENİAY'I - KUSURSUZ BAŞLANGIÇ!



Takvimler 30 Ağustos 2019 akrep ve yelkovan 13.37'yi gösterdiğinde göklerde Ay ve Güneş kavuşacak, Yeniay'ı meydana getirecekler.

Yeniaylar yeni başlangıç enerjisidir ve Ay'ın görünür olmaya başladığı 2 - 3 gün sonrasında yeni başlangıçlar yapabiliriz. Hepimizi genel olarak etkileyecek bu Yeniay'dan doğum haritasında toprak burcu vurgusu olanlar (başak, boğa, oğlak) daha çok etkileneceklerdir.


Bu ay, diğer aylardan farklı olarak iki yeniay yaşıyoruz ve aynı zamanda Merkür'ün devam eden S etkisi sona eriyor. Hayat hız kazanıyor, düzene giriyor. 



GÖKYÜZÜNE BAKTIĞIMIZDA;


*Ay ve Güneş haritanın 9. evinde, Başak burcu enerjisinde, 06 46' derece. Thuban yıldızı ile kavuşumda.

*Yeniay'a; Mars, Venüs, Juno ve Merkür eşlik ediyor. Venüs, Zosma yıldızı ve MC ile kavuşum yapıyor. 
*Uranüs tam yeniay derecesinde ve Satürn- Güney ay düğümü kavuşumu ile toprak üçgeni meydana getiriyorlar.
*Anın yükseleni 00 derece Yay burcu ve yöneticisi Jupiter haritanın 1. evinde. Neptün ve Lilith ile kare açıda.
*Plüto Yeniay'a 135 derece açı yapıyor. 
*Satürn Vega - Gad - Kad - Neptün - MC arasında Mistik Dörtgen açı kalıbı mevcut.

YERYÜZÜNE BAKTIĞIMIZDA;


İşin içinde ilahi adalet varsa, bu kusursuz bir başlangıçtır.

Yaşamda her şey mükemmele evrimleşir ve evren matematiği bir saat gibi işler. Ying ve yang, siyah ve beyaz bütünleşip bir olmak için vardır. İşte, Başak teması da madde ve manayı karşıt burcu ile böyle bağlar.


Başak, değişken burçtur, yaz mevsimi onunla beraber değişir. Doğayı kontrolü altında tutarak her şeyin kusursuz işlediğinden emin olmak ister. Bu nedenle tüm kavramları parçalara böler ve tek tek inceler, verimsiz olanı eler. 


Ruhumuz da bugünlerde yaşamımızda bizlere engel olmuş olan ne varsa eleyerek yeni başlangıçlar yapmak için bir farkındalık evresinden geçiyor. İyi olmaktan vazgeçmediysek, insanlara el uzattıysak, haksızlıklara rağmen intikam ve kin duygusuyla hareket etmediysek, ahlakımızı bozmadıysak bu yeniay bizlere, ilahi adaletin gücünü gösterecektir. Başak zamanı, hasat zamanı demektir. Bu nedenle karmayla en alakalı olan burçlardan biridir.


Bu yaz önce Merkür retrosu ile bir içe dönüş yaşadık ve yaşadığımız olaylar bizleri hayatımızı yeniden gözden geçirmeye itti. O kadar da güçsüz olmadığımızı fark ettik. Kendimizi bulma, özümüze dönme enerjisine büründük. Şimdi ise 'ben' evresinden çıkarken, toprak üçgenine sahip Yeniay ile ayaklarımızı yere sağlam basarak harekete geçme ve kalıcı adımlar atma zamanı. Kendimize dair keşfettiklerimizi bütünün hizmetine sunma zamanı. 


Bu adımları atarken detaylara kapılıp büyük resmi gözden kaçırmamaya ve 'asla hiçbir şey yeterince iyi olmayacak' düşüncesine kapılmamaya dikkat edelim. Mantığın baskın olduğu bugünlerde, duygularımızı ve empatimizi kaybetmeyelim. İşlerimizi daha yararlı hale getirmek maksadıyla yapacağımız eleştirilerde çevremize ve kendimize karşı acımasız olmayalım.


Ruhumuzu pek çok şeyden özgürleştirecek olan Uranüs'ün desteğiyle, zaten istediğimiz ama belki de henüz beklemediğimiz süprizlerle de karşılaşabiliriz. İçimizde var olan yetenekleri ortaya çıkartabiliriz. Aşk, flörtler, çocuklar, sanat ve hobilerimizle ilgili beklenmedik güzel olaylar yaşayabiliriz.


Haritanın 9. evinde olan Yeniay ile bir iç hesaplaşma söz konusu. Önemli olan dengeyi kurmaktır. Aynı zamanda; bir eğitime başlayarak, bir yolculuk sayesinde veya hayat görüşü, etnik kökeni bambaşka olan kişilerle tanışarak yepyeni bakış açıları kazanabiliriz. Hukuk veya uluslararası alanlar ile ilgili çözülmeyen sorunlar varsa bu dönemde çözüme kavuşabilir.


İlişkilerimizde duygularımızı ihmal etmeden, çıkar gözetmeden, koşulsuz sevgi ile enerjimizi 'sorunlarımızı nasıl çözebilir ve nasıl daha sağlam hale getiririz'e odaklarsak bu süreci değer duygumuz açısından daha yararlı hale getirebiliriz. Sevgimizi hırpalayarak değil daha yumuşak sunmaya dikkat edelim. Partnerimizle daha önce yapmadığımız şeyler yapabilir, gitmediğimiz yerlere gidebiliriz. Veya hiç umulmadık bir yerde yeni birisiyle tanışabiliriz. Bu dönem verilen hediyeler de daha ince düşünceli olacaktır.

Bu günlerin zihni meşgul eden enerjisini; sevgiyle, kabullenişle, teslimiyetle dengede tutabiliriz. Adaletin kusursuz işleyen sürecinde 'toprak' vurgulu yeniay ile yapılan başlangıçlar, dolunay zamanı 'su' enerjisiyle hayat bulacaktır. O nedenle toprağa neyi ektiğimize dikkat edelim.


TOPLUMDA;

Ekonomik konularda yeni adımlar atılması için görüşmeler planlanabilir. Dış borçlar gündeme gelebilir. 

Madenler gündeme gelebilir.

Sağlık, hukuk ve eğitim sistemi ile ilgili yeni düzenlemeler yapılabilir.

Ateş yoğunluğunun azalması ve Başak etkisiyle rüzgarlar artacak, hava serinleyecektir.


Jupiter Kasım ayında Oğlak burcuna geçecektir. Jupiter'in Oğlak seyrinde yeşil meyve ve sebzelerle ilgili kıtlık dönemi yaşanır. Hasat zamanında bu döneme olan hazırlığı göreceğiz. Özellikle Mars etkisinde olan Yeniay ile çıkacak yangınlardan ekinler zarar görebilir.


Mars'ın askerleri de temsil etmesiyle, askeri alanda yenilikler ve hareketlilik gözlemlenebilir. Sınır komşularımız ile ilgili askeri hareketlilikler yaşanabilir.


Kasım ayında yaşanacak Merkür retrosunun Zuben grubu yıldızlarla kavuşacak olması sebebiyle bugünlerde yaşanan kadın cinayetlerine parmak basmak istiyorum. Bugünler önlem almamız ve dişil enerjiyi güçlendirmemiz için uyarıdır.


SAĞLIK;


Başak burcu vücudumuzun dolaşım sistemi, alerjiler ile alakalıdır. Bağırsak problemleri ve bağışıklık sistemi sorunları yaşayabiliriz. Bu dönem; diyete ve spora başlamak, sağlığımızı ve metabolizmamızı düzene sokmak, bağımlılıklardan kurtulmak için oldukça uygundur. Daha bitkisel ve organik beslenmeliyiz. Kendimizi enfeksiyonlardan daha çok korumalıyız.


BURÇLARA GÖRE;
(Yükselen burcunuza göre okumak daha sağlıklı olacaktır.)


KOÇ: Yeniay temasını; iş ve ev düzeni, iş başvuruları, sağlık, gündelik rutinler, evcil hayvanlar ile ilgili alanda yaşayacaksınız.

BOĞA: Yeniay temasını; kendinizi ortaya koyma, aşk, romantizm, sanat, hobileriniz ve çocuklarınız ile ilgili alanda yaşayacaksınız.

İKİZLER: Yeniay temasını; aile ve duygusal yaşamınızın temeli, eviniz, güvenli alanınız, taşınma, ebeveynler, aile içi sorunların çözümü gibi konularda yaşayacaksınız.

YENGEÇ: Yeniay temasını; eğitim, yolculuklar, iletişim, medya, ticaret, bilgi paylaşımı, kardeşleriniz ve yakın çevreniz ile ilgili yaşayacaksınız.

ASLAN: Yeniay temasını; maddi alanda yeni kaynaklar, finansal düzenleme, yatırım ve özdeğer duygunuz ile ilgili yaşayacaksınız.

BAŞAK: Yeniay temasını; kişiliğiniz ve imajınız ile ilgili yaşayacaksınız. Kendinizi nasıl gösterdiğiniz, sağlığınız önemli olacaktır. Yapmak istedikleriniz için harekete geçin.

TERAZİ: Yeniay temasını; gizli yetenekler ve projeleriniz, sizden gizlenen durumlar veya sizin sırlarınız, hayallerinizi gerçekleştirmek için inzivaya çekilmekle ilgili yaşayacaksınız. Anlatmak ve ortaya çıkarmak için 14 gün sonrasını bekleyin.

AKREP: Yeniay temasını; hedeflerinizi planlama, sosyal çevreniz ve onlardan gelecek fırsatlar, belki de ilişki anlamında yeni biriyle tanışma ve sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili yaşayacaksınız. 

YAY: Yeniay temasını; toplum önündeki statünüz, statü değişimi, kariyer adımlarınız ve planlarınız ile ilgili yaşayacaksınız.

OĞLAK: Yeniay temasını; hayata bakış açınızı genişletmek, adalet, eğitim, seyahatler, din, yurt dışı bağlantıları, medya ve yayıncılık alanlarında yaşayacaksınız.

KOVA: Yeniay temasını; ruhsal dönüşümünüz, ödemeler, yatırımlar, miras, borçlar, geçmişten gelen psikolojik olgular ile ilgili yaşayacaksınız.

BALIK: Yeniay temasını; evlilik, insan ilişkileri, ortaklık, iş birliği ile çalışma, önemli anlaşmalar ile ilgili yaşayacaksınız.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder