1 Temmuz 2019 Pazartesi

2 TEMMUZ 2019 GÜNEŞ TUTULMASI - DEĞİŞİM KÖKTEN BAŞLAR


Takvimler 2 Temmuz 2019'u, akrep ve yelkovan 22.16'yı gösterdiğinde göklerde Güneş ve Ay kavuşacak, tam GÜNEŞ TUTULMASI'nı meydana getirecekler. Tutulma Güney Amerika kesiminden net gözlemlenecektir. Güneş tutulmaları enerjinin barajlardan boşalması gibi keskin ve etkilidir, büyük başlangıçlara, majör değişimlere sebebiyet verir. Ancak tutulmalar uzun dönem etkilidir ve her tutulma esnasındaki gezegen yerleşimlerinin tetiklenişinde olaylar cerayan edecektir.

Gökyüzündeki ne ise;

*Güneş ve Ay haritanın 5. evinde, Yengeç burcunda, 10 37' derece, 2. dekada. 
*Saros döngüsü 127.
*Tutulma 7 orb ile Kuzey ay düğümünde, gitmemiz gereken kadersel yolu işaret etmekte.
*Anın yükseleni Kova 09 54' derece ve yöneticisi Uranüs haritanın 3. evinden Mars- Merkür -Juno'daki aslan stelyumunu kareliyor.
*Merkür, retro gölgesinde.
*Tutulmada Ay ve Güneş'e Şiron kare, Satürn, Plüto ve Gad stelyumu karşıt açıda.
*Jupiter Neptün karesi etkisini devam ettiriyor.
*An'da ateş elementi baskın. Almuten Jupiter. İlk Scout tabi ki Ay ve ikincisi Plüto. Güneş'i Mars izliyor.
*Venüs, Betelgeuse kavuşumuyla tutulmanın dişil enerjisini daha da büyütüyor.
*Tutulmada ise  Alhena yıldızı etkin. Mars Al hecka paralelliğinde. Kuzey ay düğümünde ise Wasat yıldızı etkin.
*Ay hızlı döngüde ve öncü burçta. 

Yeryüzündeki de odur;

Güneş tutulmasıyla doğar, Ay tutulmasıyla veda ederiz. Karanlık görünür olduğunda; saklanacak, bağlanacak, inkar edecek hiçbir şey kalmaz ve yüzleşme başlar. Önce kök salmalı, köklere değmeli. Ayaklarımız yere sağlam basarken başımızın göğe değmesi daha keyifli. 

Kaderin çarkı dönmeye devam ediyor ve değişiyor tümden hayat. Sabitliğin rahatlığından sıyrılıyoruz, biraz geçmişe gidiyoruz; Haziran 2001. Hatırlayın, o döngüde neler başlamıştı hayatlarınızda, hangi zemin değişmişti ayaklarınızın altında? O günlerde başlayan döngü işte şimdi tamamlanıyor. Yepyeni bir harita seriliyor önümüze, değişiyor hayat yolumuz. Elbet hiçbir dönüşüm kolay olmaz. Karmik hesaplaşmalar yaşanacağı için karşınıza geçmişten gelen kim varsa, yeni tanıştığınız kim varsa size yüzleşmeniz gereken olay ve duyguları yaşatarak ruhunuzu size aynalayacak ve henüz bitirmediğiniz bir dersi tamamlayıp geride bırakacaksınız. Kararlılık, kendi sorumluluklarımızı alma ve sabır en büyük yardımcılar olacaktır.

İçimizdeki çocukla temasa geçiyoruz şimdi. Ne kadar güzeldi güvenli alanlarda saklambaç oynamak. Kabuk sıyrılıyor, sorumluluklar birikiyor. Ve sen unutuyorsun ruhunla ve hislerinle temasa geçmeyi. Şimdi bağımlılıkları bırakıp besleme zamanı; içindeki o küçük çocuğu, duygularını, çevreni. Bu besleme yiyecek, his, bilgi, tecrübe her ne olursa, beslemek ve korumak zorunda olduğun döngüdesin. Kendi varoluşunu hatırlayıp merkezinden çıktığında maddeyle pek de işin olmayacak.

Ruhun dönüşüyor, ister zırhına sığın ve korunduğunu san, istersen değişime teslim ol, kaçışın yok. Dönüşümü ancak teslim olduğunda ve bilinçdışınla yüzleştiğinde kolaylıkla yaşayacaksın. Bırak aksın gözyaşları, parlasın ruhunun savaş boyaları, büyüsün kanatların. Ancak içgüdüsel ve fevri değil, özgüvenli ve cesurca ilerle.

Tüm değişimler hayrımıza, sakince kucaklamalı yaşanacakları, hesaplar verilmeli, defterler kapanmalı ki akmaya devam etsin hayat.

Bir çok ilişki başlayacak, bir çok ilişki ve evlilik bitecek.
Miras, bankalar, krediler, ev alım satımları gündeme gelecek.
Kadersel yüzler gelecek yaşamımıza, çok arkadaş da hayatımızdan gidecek çünkü tamamladı hayatımızdaki rolünü.
Bir çok bebek gözlerini açacak dünyaya ama pek çok ruh ışık olacak hem de topluluklar halinde.
Şehirler, ülkeler değişecek. Hayat alma - verme dengesini işte böylesine keskin öğretecek.

Ne yapmalı;

Elimize, dilimize, belimize sahip olmalı. Erdemli olanın kazanacağı bu günlerde; başkasının arkasından iş çevirenler, egolu söylemlerde bulunanlar, hırs küpü olanlar, yalan söyleyenler gerekli cevabı gökyüzünden alacaklardır. Ahlaklı olup, kendimizi nasıl ifade ettiğimize dikkat etmeliyiz. Yoksa kendi kendimizi yok ederiz.

Benliğimizi korumalı, özgüvenimizle ilerlemeli, yaratıcılığımızı kullanmalıyız. Bu dönemde hobilerimiz önem kazanabilir, sanatçı ruhumuz açığa çıkar. Hayallerimiz için harekete geçmeliyiz. 

Bu dönemde çocuk isteyen aileler mutlu haberler alabilirler, sağlık sorunu olanlar yeni tedavilere başlayabilir. Eğer çocuklarınız varsa onlarla daha çok ilgilenmeniz gerekebilir. 

Alınganlıktan, dengesizlikten, abartılı duygusal tepkilerden uzak durmalı, sukut içinde gözlem yapmalı, asla agresyon ve tartışmaya girmemeliyiz, zarar görürüz.

Yeni bir işe başlamak, hayatımızda yeni başlangıçlar yapmak için adım atmak yerine planlama yapmalıyız ve Ağustos itibariyle planlarımızı hayata geçirmeliyiz.

3 Temmuz'dan itibaren koruma ve empati duygumuz artacaktır. İlişkilerde daha anaç olabiliriz ancak bu durum abartılı bir bağımlılık duygusuna varmamalıdır.

4 Temmuz'dan itibaren güvenli bir alanımızın artık hayat yolumuzu tıkadığını fark ederek sıyrılmaya, arınmaya başlayacağız. Toplum ve ben dengesini çok iyi korumalıyız.

Evcil hayvanlarımız, sokak hayvanları gündeme gelebilir. Onları yardım etmeli, şefkat göstermeli ve beslemeliyiz.

Ailemiz oldukça gündemimizde olacaktır. Ailemizle ilgili yeni sorumluluklar almamız gerekebilir. Tartışmalar yaşanabilir. Önemli olan köklere inerek sorunları konuşmak, çözüm bulup konuyu geride bırakmak, aile içerisinde bağları kuvvetlendirmek olacaktır. Erken çocukluk dönemimizi anımsayabiliriz.

Trafikte çok dikkatli olmalıyız. Yakın akrabalar, kardeş ve komşularla çatışmalardan kaçınmalıyız. Seyahat planları ve eğitim ile ilgili konularda engellerle karşılaşabiliriz.

Toplumda;

Agresiflik dürtüsü pek çok kazaya sebebiyet verebilir.

Büyük orman yangınları, kimyasal patlamalar ve zehirlenmeler yaşanabilir.

Su kaynakları kurur, güneyde kuraklık başlar. Hava ani değişimler gösterir. Kuzey kesimlerde ise aşırı yağışlara sebebiyet verebilir.

Tutulma anında Venüs - Venüs kavuşumu; Marsın marsına doğru ilerlemesi, yengeç yeniayı ile kurulması, neptün - jupiter ve kad - jupiter kavuşumu transitleri yaşayan kıbrıs oldukça fazla etkilenecektir. Milli bilinç ve aidiyet duyguları ile harekete geçilmesi gerekecektir.

ABD'nin Güneşinde gerçekleşen tutulma ile bir kaos döngüsü ve hareketlilik yaşanır. 

Denizlerle ilgili konular gündeme gelebilir, Akdeniz oldukça karışabilir. Sınırlarımızı korumak oldukça önemli olacaktır.

Rusya ve İran oldukça sert çıkışlar yapabilir fakat bu durumdan zarar göreceklerdir.

Güney kesimlerde depremler meydana gelebilir.

Kadın ve çocuklarla ilgili üzücü olaylar, aile içi şiddet ve travmalar yaşanabilir. Çocuklarınızı yanınızdan ayırmamalısınız.

Ülkemizde;

Tutulma ülkemizin Plütosu üzerinde ve 1. evde gerçekleşiyor. Sınırlarımızı korumak, açık düşmanlara karşı kendimizi savunmak önem kazanacaktır. Milliyetçi duygularımız artacaktır. Şiron ve Mars t- karesi yaratan tutulma ile liderlerin günü değil geleceği düşünerek kararlar vermesi gereken bir dönemdeyiz. Krizli bir döneme geçiş yapacağız ve toplumsal saygınlık ve imajımız çok önemli olacaktır. Büyük bir değişim sürecine giriyoruz.

Ekonomik olarak ciddi anlamda zorlukların yaşanacağı bu süreç halkın tepkisini çekecektir. Ekonomik anlamda zorluk yaşamamak adına temel ihtiyaçlar dışında harcama yapmamak faydalı olacaktır.
Halk, baskı ve manipülasyona maruz kalabilir.

Sağlık, hizmet sektörü gibi alanlarda yeni kararlar alınabilir.

Halka hizmet etmeye çalışan bazı kurum ve kişiler engellerle karşılaşabilir.


Sağlık;

Sağlık ile ilgili konularda yeni adımlar atılabilir ancak bu adımlar çabuk sonuç vermeyebilir ve yapılmak istenilenlerde engellerle karşılaşılabilir.

Kadın hastalıkları oldukça artabilir. Ayrıca mide, göğüs ve kalp hastalıklarına, vaskülite, kemik kırılmalarına, eklem sorunlarına karşı dikkatli olunmalıdır. Oldukça fazla kalp krizi yaşanabilir. Kanser vakaları artabilir.

Ayak bölgesinde yaralar oluşabilir.

Bu dönem doğan bebeklerde prematüre doğumlar veya anne karnında susuz kalma ile zor doğumlar gözlemlenebilir.

1992 ve 1980 yaz doğumlular aniden bebek sahibi olabilirler.

Tutulmanın ardından gelen rahatsızlıklarda yatan psikolojik neden köklerden gelen problemlerdir. Dişil ve eril yanımızı dengede tutmalıyız. İçgüdülerimizi durdurmalıyız. İçimizde ailemizle ilgili biriktirdiğimiz sorunlar, duygusal problemlerimiz kendini açığa vuracaktır. Bunun için önce erken çocukluk dönemiyle, köklerimizle barışmalı, korkularımızı geride bırakmalıyız. Affederek ve hissetmeyi, şefkati hatırlayarak hafifleyebiliriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder