1 Şubat 2019 Cuma

5 ŞUBAT 2019 YENİAY'I - GÖKKUŞAĞI'NIN ALTINDA


Takvimler 5 Şubat 2019'u, akrep ve yelkovan İstanbul saati ile 00.03'ü gösterdiğinde göklerde Ay ve Güneş bir araya gelecek, YENİAY'ı meydana getirecekler.

Şubat ayına güzel bir yeniay ile başlıyoruz. Yeni aylar başlangıç enerjisidir, haritamızda hangi evde gerçekleşiyorsa o konuda yepyeni adımlar atarız. Fakat Ay daha sonraki günlerde büyümeye başlayacağı için hayatınızdaki yeniliklere Yeniay'dan bir iki gün sonra başlamalısınız.

Şubat, Süryanice Şabat sözcüğünden Türkçeye geçmiştir. Şubat ayının ismi Roma arınma Tanrıçası Februus'un adından gelir. Februa ise Romalıların günahlarına kefaret olarak kurban kestikleri 'Arınma Festivali'ne verilen isimdir. Yeniden doğuş, arınma ve başlangıç manasına gelmektedir. Kova sabit burcunun ayı olan Şubat ayında arınacak ve Mart ayı'nın yepyeni döngüsüne hazırlanacağız.

Gökteki ne ise;

☽Ay ve Güneş Kova takımyıldızının enerjisini yeryüzüne 4. ev'den 15 45' derecede yansıtıyor. Merkür ve Lilith ile kolkola. Jupiter'den olumlu açı almakta.

☽Göklerde Hava elementi baskın. Ay ise Slow döngüde. 

☽Yeniay yöneticisi Uranüs, Koç'un anaretik derecesinde, düğümleri karelemeye devam ediyor. Mars ile 5 orb kavuşumda.

☽Mars ise Plüto ile kare açısını sürdürmekte. Eris ile kavuşumda.

☽Anın yükseleni Terazi. 23 derecede, Spica ve Arcturus yıldızlarıyla beraber. Yöneticisi Venüs ise henüz Oğlak burcuna geçmiş durumda.

☽Satürn anın almuteni, Vega yıldızının etkisini kavuşumda olduğu Güney Ay Düğümü ve Plüto ile yansıtmakta.

Yeryüzündeki de odur;

Bambaşka bir zamanın kıyısındayız bu yüzyılda hepimiz. Eski ve yeni, siyah ve beyaz, içimizdeki ve çevremizdeki tüm tezatlar birleşerek renkleri oluşturuyor. Ruhumuza, sanata, giyimimize, topluma, evlerimize ilham veriyor farklılıklar. Fakat farklı olmaktan korkuyoruz, 'aynılık' veya 'normallik' hepimize daha güvenli geliyor. Herkesin bize bakması, eleştirmesi, toplumdan ayrı düşme ve dışlanma korkusu kim bilir hangi güzel yönlerimizi ve yeteneklerimizi keşfedemeden köreltti?

İşte bu Yeniay enerjisi bize tam da şunu fısıldıyor; kendin ol! Toplum seni onaylamayabilir, alkışlamayabilir, onlara bağımlı değilsin. Özgürsün. Bilmelisin ki kendi ışığını uyumla yansıttığında daha çok sevileceksin. 

Şimdi 'normal' gördüğümüz ne varsa bize sıkıcı gelmeye başlayabilir, kendimizde ve etrafımızda değişimi isteyebiliriz. Özellikle yaşam alanımızı değiştirmek isteyebiliriz, daha marjinal bir görünüm ve düzen oluşturabiliriz veya evde garip sorun ve tartışmalar gündemimizde olabilir. Başkaldırmamalı, isyankar olmamalı fakat öz benliğimizi korumalıyız.

İlişkilerimizde taktik ve kıskançlık, ani büyük sorunlar meydana getirebilir. Hayatımızda bizi manipüle etmeye çalışan kadın veya erkek figürler olabilir ve bu günlerde onların güç oyunlarının baskısı altında kalabiliriz. 


Ortaklaşa yapılacak plan ve projeler, iletişim, pazarlama, yayın, sosyal medya, seyahatler ve eğitim ile ilgili konularda şanslı olduğumuz bir döngüdeyiz. Bilgi ve akıl ruhumuzu besleyecektir. Yeni anlaşmalar bu dönemde imzalanabilir, yeni bir sosyal çevre bize uğurlu gelebilir.

Hepimiz farklı yanlarımızla, renklerimizle bir bütünü oluşturuyoruz. Aynı ruhlar olsak, hayat tek renk ve sıkıcı olurdu fakat biz farklılıklarımıza rağmen bir aradayız ve Gökkuşağı'yız. Farklılıklarımızın uyumuyla ortaya çıkıyor yepyeni kültürler, hikayeler, toplumlar ve sanat. 

Korkma, çizgileri taşırsan da rengini yansıt!

Toplumda;
☽Yeniay, ülkemizin Neptün'üne karşıt olacaktır. 

☽Kendinden çok toplumu düşünen, toplum yararına plan - projeler yapan liderler daha çok sevilecek ve gündemde olacaktır. 

☽Yardım kuruluşları ve dernekler ön plana çıkabilir.

☽Sert ve garip hava olayları yaşayabiliriz. Çok fazla deprem art arda meydana gelebilir.

☽Hava ve deniz kazaları yaşanabilir. 

☽Güvenliğimizi tehdit edecek söylemlerle uğraşmak durumunda kalabiliriz. Askeri hareketlilikler yaşayabiliriz. 


Sağlık;

☽Kalp ve damar rahatsızlıkları, tansiyon, migren, panik atak, sinir sistemi ile ilgili sorunları olanlar bu dönemde tedbirli olmalıdır. Negatif ortam ve kişilerden uzaklaşın. Suyunuza sirke veya tuz katarak duş alın. Çevrenize el uzatın.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder