19 Ocak 2019 Cumartesi

21 OCAK 2019 AY TUTULMASI - GÜNEŞ'İN MÜREKKEBİ


Takvimler 21 Ocak 2019'u, akrep ve yelkovan İstanbul saati ile 08.16'yı gösterdiğinde göklerde Ay ve Güneş karşı karşıya gelecek, Ay Tutulmasını meydana getirecekler. Ay tutulmaları esasen Dolunay'larla beraber meydana gelir. Dolunay ise tamamlanma, bitiş enerjisidir. Ay tutulduğunda bu enerji çok daha keskin ve güçlü olur. 6 Ocak'ta Yeniayla başlayan olayları Dolunay ile neticelendirecektir.

Aslan ve Kova'lar, son 2.5 yıl özellikle 2018 yazı ve sonrası çok zorlayıcı geçti sizler için. Şimdi ise artık son noktayı koyacak olan Aslan enerjisinde bir tutulma yaşayacağız. En çok Aslan, Kova, Akrep ve Boğa'lar etkilenecek iken elbette hepimiz doğum haritamızda Aslan hangi evdeyse oradan etkiyi alacağız.

Gelelim teknik detaylara ve tutulmanın yılın ilk yarısında bizlere yaşatacaklarına.

Gökteki ne ise;

☽ 
Güneş; ufukta yükselen çizgide, Kova takımyıldızı ile beraber, Ay ise; alçalan çizgide, Aslan takımyıldızı ile beraber, 00 51' derecedeler. Saros numarası 134.


Anın yükseleni Oğlak, 26 derece. Merkür, Plüto, Satürn ve Güney Ay Düğümü ile stelyum oluşturuyorlar.

Güneş'in anlık yöneticisi Uranüs; Ay düğümleri ve tutulmaya aneretik derecede T-kare gönderiyor. Eris ise düğümlere T-kare göndermeye hazırlanıyor.

Jupiter ve Venüs 1 orb ile kavuşumda. Neptün ile karesi devam etmekte. Mars ile 120 derece.

Anın almuteni Güneş. Ve göklerde Ateş elementi baskın.

Yeryüzündeki de odur.;


Günün sessizliğinde, gecenin huzurunda hepimiz hayaller kuruyoruz. Kimimiz gerçekleştirmek için adımlar atıyor, kimimiz ise içinde öyle kayboluyor ki, hayalleri gerçek olmadığında bulutlar altından çekiliveriyor. Elbette, isteyince yapılmayacak çok az şey var. Ama ya bize uygun olmayan şeyleri inatla istiyorsak? Ay tutuluyor, sistem dur diyor, gözlerini aç gerçekliğe.


Aşk, iş, aile, sağlık... Yıla başlarken hangi konularda gerçekçi başlangıçlar yaptık? Çıktığımız yolun ödüllerini verecek şimdi gecenin aydınlığı. Yanlış beklentiler ise indirecek yıldızlara dayadığımız merdivenlerden. Bir bir, yavaş yavaş değil, aniden, beklenmedik. Mucize başlangıçlar gelecek veya derin bitişler. İyi ise kötü sandığımızın içinde, üzülmeyin, evrenin planlarına güvenin. Sistem öyle müthiş işliyor ki, acılarımızın şifası ıssız yollarda gizli, geçtiğimiz yollardaki derslerde saklı. Kalbiniz doğruysa, yeşil patikalar çok yakınınızda. 

Haksızlıklar ise soğuk tepelere sürüklüyor, karmanın çarkı işliyor, hakkımızı alıyor veya bedel ödüyoruz.

Kalp demişken, o da hızla çarpıyor bugünlerde. Duygular dile geliyor, sevgiyle doluyor. Aslan, sadık ol diyor; Kova, egonu dengele diyor. Gökyüzü sevgide oyunlardan, taktiklerden uzak dur diyor. Aşk ve işte görmezden geldiğimiz ne varsa konuşmamız için bizi çağırıyor gökler. Ve hayat, deneyim alanımızda süresi dolmuş ve oluru kalmayanları ayıklıyor yaşamımızdan.


Hayatın hiçbir alanında egomuzu yükseltmememiz gereken günlerdeyiz. Elbette ego her zaman kötü, yalnız kendini düşünen, kendini hep doğru sanan, etrafı yargılayan ve yıldız tozu olduğumuz evrende kendini ön plana atıp duran herkesin ışığı bir gün sönecektir. Belki de o 'bir gün' gelmiştir :)

Yaşam bir sanat, yaratıcılığımız bugünlerde bizlere maddi manevi kazanç sağlıyor. Yeteneklerimiz, benliğimizde.

Farklı olmak için çaba sarf etmek yerine, sadece özündeki ışığı parlat. Sahneye ve onaylanmaya oynamayıp kendin olduğunda alkışlar zaten gelecektir. Benliğin öyle güzel ki, biriciksin sen, kimse gibi olmana gerek yok. Hayat çarkı işlerken, sistemde kendine özgü salise, lokasyon ve ruh ile doğdun. Evrende hiçbir şey boşuna var olmaz, toz zerresi bile sebepsiz kımıldamaz. Kendine haksızlık etme, değerini bil. Hayat rolümüz, deneyim alanlarımız ve her bir hücremizle onaylanmaya ihtiyacı yok hiç kimsenin. Ruhun, kalbin, aklın sağlam, kendi yolundasın.

Sağlık;

Bu dönem; tansiyon, kalp damar hastalıkları, şeker hastalıkları nüks edebilir.


Toplumda;

☽Dünya liderlerinin abartılı ve egolu cümlelerine tanık olabiliriz fakat toplum halkı düşünen kişileri parlatacaktır. Ayrıca halk ayaklanmaları çıkabilir, liderler kurallarıyla halkı büyük baskı altına alacaktır. 

☽Dolar ve altın fiyatlarında dalgalanmalar söz konusu olacaktır.

☽Bu dönem kadın hakları oldukça gündemde olacaktır. Yeryüzünde Kova dönemlerinde hep kadınlar devrimler yapmışlar. Şimdi ise
Kova çağına doğru ilerlerken bizleri yeni bir devrime zorlayan dönüşümleri keskin yaşama zamanlarındayız.

☽Toplum tarafından bilinen büyük ortaklıklar aniden biterek şaşkınlığa yol açabilir.

☽İletişim, internet, basın - yayın ile ilgili sorunlar yaşanabilir.

☽İklimler tuhaflaşabilir. Sudan kaynaklı sorunlar yaşamaya ise yıl sonuna kadar devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder