15 Kasım 2018 Perşembe

BAMBAŞKA GÖKYÜZÜ ALTINDA - KASIM 2018




Asırda bir görülecek 16-17 Kasım günlerine, bin yılda bir yaşanacak bir aya ve belki hayatınızın en farklı olaylarını yaşayacağınız 2019 yılına hazır mısınız?

Evren matematiğinin sert bir mizah anlayışı var. Yıl biterken karmanın son ısırığı dişliyor ve gülüyor. Bir retronun bittiği gün yılın son retrosu başlıyor. Farklı bir ruh halinde olabilirsiniz. Mucizevi şifa enerjisi sizi bulabilir.

AYNI GÜN Venüs İleri'ye gitmek için (S)durağan konumda- Merkür Retro'ya dönmek için (S) durağan konumda- ve Mars burç değiştirmeye hazırlanıyor. Bu tarihlerde doğan bebekler hayatlarında zorlukların ardından açacak kardelen misali yeryüzüne bir şeyler katacak önemli kişiler olacaklardır.


Bu aydan itibaren Jupiter Yay'da kendi evinde, Uranüs geri giderek Koç'a döndü, aynı zamanda bu ay 2,5 yıllık yeni döngüyü başlatacak Ay Düğümleri de değişti. Gökyüzü yaklaşan bir rüzgarı fısıldıyor, zaman spiralinde nelere tanıklık etti kim bilir. 31 Ekim'de Samhain günü ile son hasat döngüsü bitti, toprak karla örtülmeye hazırlanıyor, havalar şiddetli kışı haber veriyor, şimdi yılın çarkına bakıp düşünmeli.

4 Ekim tarihinden beri Retro olan Venüs; ilişkiler, maddi konular, değer duygumuzla ilgili bizleri epey zorladı nihayet bulutlar dağılıyor. Önce Lucifer ardından 6-7 Kasım tarihlerinde Nemesis pozisyona girerek karanlık olaylar, arka planda dönen işler, açığa çıkan sırlarla bizleri yüzleştirdi. Venüs, Akrep burcunda en zararlı konumdadır ve baskı, öfke, şiddet, değersizlik yaratır. 31 Ekimden itibaren ise Terazi'de retroya girerek ilişkiler konusunda hayat boyu yaptığımız, yaşattığımız ne varsa başka olaylar ve kişilerle bizlere hesaplaşma yaşattı.

Bugünlerde Retro'dan çıkmaya hazırlanırken 15-16-17 Kasım tarihlerinde S (durağan) konumda. Yani dünyamızdan gözlemlediğimizde hareket etmiyor gibi görünüyor. Retro boyunca yaşatmadığını tam giderken önümüze sunabilir. Takıntı yapmamalı, hiçbir şeyi zorlamadan akışta kalmalı hatta bence sanat dışında bir şeyle ilgilenmemeliyiz. Yeryüzünde adalet ve denge duygusu sorgulanacak. Ardından ileri hareketi ile yaşanılan olayların üstünden hiçbir şeyi eksik bırakmamak için yeniden geçecek, 26 Kasım haftası yaşadığımız ve yaşattıklarımızı sorgulatarak bir karar verdirecektir. İlişkilerde ani bitiş ve başlangıçlar yaşayabiliriz. 3 Aralık tarihinden itibaren finansal konulardaki durağanlığın sona erdiğini gözlemleyebiliriz.

İkizler'in yöneticisi Merkür, 31 Ekim tarihinden beri burç Yay'da ilerliyor. Zaten Yay'da en zararlı durumdayken bir de tıpkı Venüs gibi zararlı olduğu burçta Retro'ya hazırlanıyor. 15-16-17 Kasım tarihlerinde (S) yani durağan konumda olacaktır. İletişim, zihin ve hayata bakış açımızı yöneten Merkür 17 Kasım- 7 Aralık tarihlerinde Yay ve ardından Akrep'te retroya girerek fikirlerimizi dogmatik savunmamayı, takıntı yapmamayı, haklı olmak uğruna düşüncelerimizde diretmemeyi öğretecektir. Jupiter'in de etkisiyle insanları yargılamamayı, az-öz konuşmayı, yüzeysel değil derin düşünmeyi, dobra olacağım derken patavatsız olmamayı, umursamaz veya düşüncesizce konuşmamayı bizlere gösterecektir. Aşırı iyimserlik ve boşvermişlik, fanatizm, yanlış dini inançlar bizlere zarar verecektir, uzak durmalıyız. Sosyal medya, yabancı kültürler, yabancı dil, uzun yolculuklar, akademik eğitim konularında aksamalar yaşatabilir. Dünya'da din ve inançlar ile ilgili manipülasyon, yobazlık ve çatışmalar gözlemlenebilir. Bu döngü ileride insanlığa farklı vizyonlar katmak için yaşanacak deneyimlerin başlangıcı olacaktır.

Kalbindeki çekirdeğinin manyetik etkisiyle elektronik cihazlarda sorunlar meydana gelebilir. Her şeyinizi yedekleyiniz. Zihinsel dalgınlıklar, iletişim sorunları, evrakla ilgili işlerde gecikmeler, ticari problemler, verilen sözlerin tutulmaması, ödemelerde sorunlar, anlaşmalarda aksaklıklar yaşatabileceğinden yaptığınız her işi defalarca kontrol ediniz. Araba alım satımı yapmayınız, aracınızın tüm kontrollerini yapınız ve trafik kazalarına dikkat ediniz. Ayrıca yeni başlangıçlar için uygun bir zaman değildir. Retrolar evrende yarım bıraktığımız işleri tamamlamak için yardım eder. Yarım kalan hesaplar kapanır.

Mars ise yaz boyu bir ileri bir retro harekette Kova burcundaydı. Bizlere bireyliliğimizi korumayı, başkalarını da düşünmeyi, özgürlüğümüzü savunmayı, en çok da tutulmalarla beraber 'insanlığın sınavı'nı gösterdi. Şimdi ise 16 Kasım- 1 Ocak tarihleri arasında Balık burcundan etki almaya başlıyor. 13 Aralığa kadar Jupiter ve Merkür ile kare açı yapacağından, olayların ardını düşünmemek kandırılmalara yol açabilir. 5-6 Aralık'ta Neptün ile beraber hareket edeceğinden gerçek düşüncelerimizi gizleyerek kendimize ve çevremize küçük tatlı yalanlar söyleyebiliriz, günü kurtardığımızı sanabiliriz. Mars; hareket enerjimiz, davranışlarımız, cesaret ve motivasyonumuzdur. Ateş burcunun yöneticisi su grubu Balık burcunda enerjisi baskılanır. Baskılanan enerji bu dönemde hudutsuz nehirler gibi aşırı duygusal reaksiyonlar, suçlama, vazgeçişler olarak ortaya çıkabilir. Merkür'ün de retro etkisiyle içe dönme, yüzleşme, bilinçaltımızda ne varsa açığa çıkartma zamanıdır. Zaten içte içe bildiklerimiz ama itiraf edemediklerimiz su yüzüne çıkarak artık bizden çözüm bekleyecektir.

Olumsuz olarak; kendimizi kurban psikolojisine sokma, haksızlığa uğradığını düşünüp durma, alınganlıklar, motivasyon düşüklüğü, hayalcilik, ruh halinin büyük değişkenliği, hassasiyet, bağımlılıkların artışı, dalgınlıklar yaşatabilir. İntihar vakaları bu dönemde artış gösterebilir. Mantığımızı tamamen devre dışı bırakıp zihnimiz adeta suyun üzerinde süzülüp uzaklaşan bir halde, paranoyalarla karşımızdakine ve kendimize gereksiz yere yüklenebiliriz. Gizli düşmanlıklarla ve kıskançlıkla uğraşmamız gerekebilir. Hem zihinsel olarak boğuluyor gibi hissederiz hem de Dünya'da deniz ve uçak kazalarının yaşandığına şahit olabiliriz. Liderlerin her zamankinden daha agresif ve stresli olduğunu gözlemleyebiliriz.

Olumlu olarak; ruhsal çalışmalarla kendimizi şifalandırabiliriz. Ütopik hayaller yerine gerçekçi hayallerimize ulaşmak için adımlar atabiliriz. Bu dönem daha yaratıcı ve sezgisel hissedeceğiz. Suya dokunmak, yüzmek ruhumuza iyi gelecektir.

Kendinizi akışa bırakmaya ve ilahi plana inanmaya niyet edin. Siz; vicdanınız rahat, duygusal ve beşeri sorumluluklarınızı kimseye yüklemedikçe, suçlamak ve sızlanmak yerine nedenleri düşündükçe, evren sizin önünüze güzel senaryolarını sunacaktır. Bu farkındalıkla bilinçli davranışlar sergilediğinizde ilahi adalet yanınızda olacaktır. Yeryüzü bir deneyim arenası ve kaçışlar, ertelemeler sadece sınavlarımızı zorlaştırır. Ne kadar acı çekiyorsanız şifa da o kadar yakındır. Hayatınızda ne yaşanıyorsa bu deneyime ihtiyacınız var, bunu kabullenin. Astroloji, evren matematiğini çözerek farkındalıkla ilerlemek için bir pusula. Hiçbir şey sebepsiz var olmaz, unutmayın. İç huzurunuzu bulun. Sevgi ve sukunetle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder